´De bokkenbrigade´ verscheen bij uitgeverij Moon.  

Het boek gaat over vier kinderen die een geit redden. Jojo, de geit, mekkert soms en daarom willen de buren hem een kopje kleiner maken. Maar als Micky dat hoort, maakt ze met haar vrienden een plan om hem te ontvoeren. Dat lukt, maar waar moet de geit naar toe? Marks oma zegt dat hij wel in de tuin van het verzorgingshuis kan, maar dat is tegen de voorschriften. Geen dieren, zegt het bestuur. De bewoners pikken het niet en voeren actie. Ondertussen verstoppen Micky en haar vrienden Jojo op een bouwplaats. Maar er duiken boeven op en de bouwvakantie is ook al bijna afgelopen... 

 

 

 

  • De Bokkenbrigade is een ontzettend leuk en spannend boek. het is vlot geschreven, in gemakkelijke zinnen en een rijke woordenschat. Het is geen zoetsappig verhaal, maar een lekker spannend avontuur voor zowel jongens als meisjes (Coole suggesties)

 

  • Een heerlijk verhaal, verteld door Mickey, waarin veel onderwerpen behandeld worden zoals dieren in nood, huurdersproblemen, de strenge, starre regels in een bejaardenhuis, vriendschap, daadkracht etc.. Maar Martine Glaser doseert het prima, ze weet alle eindjes uitstekend aan elkaar te knopen en wat overblijft is een erg leuk en lekker spannend spannend verhaal dat vol vaart verteld wordt. (Leestafel) 

 

  • Er zit een zekere lichtheid in de tekst die nieuwsgierig maakt. Glaser schrijft vlot en vooral grappig met droge humor en komische details. Kaspar wil graag minister worden en de directeur van het bejaardenhuis die zijn schouder laat hangen zijn geestige repeterende elementen. De dialogen steken veruit boven het gemiddelde.  (Jaapleest)