'De Inquisiteur en de koningin van zwaarden'

Voor´Zie me, hoor me´heb ik veel research gedaan. De basis daarvoor vormden de boeken van de Deense professor Gustav Henningsen, die in Madrid een schat aan tot dan verborgen documenten van de Spaanse inquisiteur Alfonso de Salazar Frías ontdekte. Die documenten heb ik gebruikt voor 'De inquisiteur en de koningin van zwaarden'. Net als in 'Zie me, hoor me' speelt Maite er een rol in, maar dit boek gaat alleen over haar en de Spaanse Inquisitie. Het is dus echt een historische (YA) roman. In april 2022 heb ik het verhaal zelf uitgegeven via Brave New Books, nadat het lang als gratis download op mijn website had gestaan. Daar is het 866 keer gedownload. Je kunt het boek online of in je eigen boekhandel bestellen voor 27,50. 

De afbeelding op de cover is gemaakt door Pavel Filimonov, een games designer uit Berlijn. 

 

De inquisiteur in dit boek is Alonso de Salazar Frías. Het boek is ook een eerbetoon aan hem. Door zijn benadering (niet zomaar alles geloven, maar onderzoeken) maakte hij een eind aan het vele fake news over heksen, en dus ook aan het gevangenhouden en verbranden van onschuldige vrouwen.  

NIEUWS

'De zaterdag van het onweer' is inmiddels in het Spaans en het Russisch vertaald. 'Jack de Ruimteridder is verschenen in het Duits en het Luxemburgs. 'Pippa' is ook in het Duits te lezen en 'Mij pak je niet' in het Macedonisch. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb